Собственикът на Челси Роман Абрамович е отпуснал на новия мениджър Луис Фелипе Сколари астрономическата сума от 250 милиона паунда за летни трансфери.

Бразилският наставник взе първото си ново попълнение в лицето на плеймейкъра на Барселона Деко, с който работиха заедно в националния отбор на Португалия.

Според „The Daily Star”, следващата нова придобивка на сините от Лондон ще бъде друг играч на каталунците – суперзвездата Роналдиньо. Той трябва да бъде последван от бразилското крило на Реал Мадрид Робиньо.

Челси привлече португалския национал Жозе Босингва преди началото на Евро 2008, а на шампионата в Австрия и Швейцария са били набелязани още няколко играча.

За Стамфорд Бридж се спряга и звездата на Порто Рикардо Куарешма, както и руснака Андрей Аршавин, който обаче най-вероятно ще предпочете любимата си Барса.

Ако Дидие Дрогба напусне Челси, Сколари сериозно ще развърже кесията и за нови попълнения в атака, като най-често споменаваните имена са Карим Бензема от Лион и Клаас Ян Хунтелаар от Аякс.