Джон Ман, говорител на руския милиардер и собственик на Челси Роман Абрамович, развенча слуховете, че губернаторът на Чукотка има намерение да продаде клуба.

По-рано днес в британската преса се появи информация, че руският олигарх може да продаде Челси, макар че инвестира в него повече от 500 милиона паунда от личните си авоари откакто взе контролния пакет акции през 2003 година.

„Тези слухове са налудничави,” заяви Ман пред „Съндей Експрес”.

„Роман каза многократно, че инвестицията му в клуба е дългосрочна, а и Челси е една малка част инвестиционните му проекти.”

„Сините” спечелиха четири трофея откакто Абрамович пое контрол над клуба, но отношенията му с мениджъра Жозе Моуриньо се обтегнаха в последно време след спорове относно трансферната политика на тима.

Спекулациите за евентуална продажба идват в резултат на разходите, които Абрамович ще направи в скоро време. Както е известно, той се разведе със съпругата си Ирина и това ще струва близо един милиард от състоянието му. Друг един милиард пък е обект на интерес от страна на президента на Русия Владимир Путин, който неколкократно „призова” Абрамович да вложи въпросната сума в кандидатурата на Русия за домакинство на Зимната олимпиада през 2014 година.