Руският милиардер и собственик на Челси Роман Абрамович иска Хосеп Гуардиола да замени Андре Вилаш-Боаш на мениджърския пост в лондонския клуб, разкриват медиите на Острова.

Според информациите, Абрамович вече е взел решение да плати компенсация от 13 милиона паунда на португалеца и да вземе Гуардиола, чийто договор с Барселона изтича в края на настоящия сезон.

Английските медии твърдят, че руският милиардер вече се е свързал с Гуардиола и двамата са разговаряли относно бъдещето на испанския специалист, който вече спечели на два пъти трофея в Шампионската лига в последните три години.

Проблемът към този момент пред Роман Абрамович е, че той не може да вземе Гуардиола преди края на сезона в Примера дивисион, а Челси се намира в тежка криза и се нуждае от спасител.

34-годишният Вилаш-Боаш може да бъде уволнен в следващите 24 часа, а за негов заместник се спряга друг испански треньор – Рафаел Бенитес, който вече има опит в Премиършип, след като води отбора на Ливърпул.

Бенитес може да бъде взет за заместник на Вилаш-Боаш до края на сезона, а от следващата кампания начело на Челси да бъде Хосеп Гуардиола.