Протестът на феновете на Манчестър Юнайтед срещу собствениците от фамилията Глейзър придобива все по-големи размери и скоро може да принуди американците да напуснат клуба.

След направено от авторитетният вестник „Guardian” проучване, 59% от привържениците на червените дяволи смятат да се откажат от абонаментните си карти за стадион Олд Трафорд и да не ги подновяват за следващия сезон.

Запалянковците са готови да се откажат от привилегията да гледат любимия си тим, но отказвайки се от сезонните си билети да нанесат тежки финансови щети на Малкълм Глейзър и роднините му, които управляват Юнайтед.

Другата сериозна причина за очертаващия се бойкот е сериозното поскъпване на абонаментните карти при американското владение на клуба. През 2005 година те са стрували 487 паунда, докато за този сезон цената беше цели 722 паунда.

Освен това Юнайтед бе единственият тим, който увеличи цените през изминалото лято, след като всички останали клубове се съобразиха с икономическата обстановка и не направиха промяна.