Четири милиона евро е разликата между оценката на Тотнъм и тази на Олимпик Лион за цената на Лисандро Лопес. Аржентинецът със сигурност ще напусне френския тим през лятото, както самият по-рано разкри пред сезона.

От управата на „хлапетата“ също нямат нищо против раздялата, тъй като една от основните задачи пред тях през настоящия трансферен прозорец е да бъдат намалени разходите за заплати. Лопес е един от най-скъпоплатените на „Стад Жерлан“, като още през зимата „шпорите“ опитаха да го привлекат срещу 6 милиона евро.

Сумата обаче се видя малка на французите, което през 2009 година броиха 24 милиона за Лисандро на Порто. Сега обаче и те са наясно, че няма как да приберат същите пари за 30-годишния южноамериканец, и са склонни да го продадат за 10 милиона.

Проблемът е, че Тотнъм не смята да вдига първоначалната си оферта, тъй като договорът на Лопес изтича през юни догодина. В тяхна полза работи и фактът, че нито един друг клуб не проявява интерес към Лисандро, но за момента от Лион също не смятат да намалят исканата цена.