Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон ще получи невероятните 150 милиона паунда за трансфери с изричната заповед на собственика на клуба Такшин Шинаватра – „Купи най-доброто!”, за да направи отбора един от най-добрите в света.

Шведският наставник вече може да си купи всеки играч на планетата, стига да го пожелае. В този бюджет могат да се вместят дори звездите на Барселона Роналдиньо и Лео Меси, или пък Кака от Милан. Въпреки това не се предвиждат подобни сензации.

Като начало, Ериксон ще се опита да вземе конкурент на Валери Божинов в атаката на тима, като това ще бъде Питър Крауч от Ливърпул. Сделката зависи само от това дали „червените” ще се класират напред в Шампионската лига. Мениджърът на Сити е голям фен на високия нападател и го вижда като заместник на Роландо Бианки, който почти сигурно ще се върне в Италия.

„Няма съмнение, че господин Такшин разбира от бизнес. Той знае какво иска, а то е – най-доброто за клуба и привържениците – и е готов да похарчи цяло състояние, за да го осигури,” каза източник, близък до Манчестър Сити.