Английски футболист ще лежи дълго в затвора, защото е изнасилил непълнолетно момиче през 2016 г. Монтел Муур, който за последно носи екипа на Чарлтън, където в миналото играеше Радостин Кишишев, ще бъде зад решетките в следващиите 11 години и половина. 

Съдът го е намерил за виновен по две обвинения за изнасилване и едно обвинение за заснемане на снимки в неприлични пози на дете. Футболистът е на 22 години в момента, а когато е извършил деянието е бил на ненанвършени 20 години. 

Името на жертвата му не се назовава, но по време на престъплението тя е била на 17 години и половина. Действието се развило на 20 март 2016 г., когато тя си уговорила среща с Муур и неговия приятел Софиан Зобери през платформата за онлайн запознанства Тиндър. 

Тримата отишли в дома на Зобери и там момичето правило доброволно секс и с двамата. Впоследствие обаче Муур я попитал дали може да заснеме акта им на видео и тя отказала. Въпреки това той я заснел и я накарал да повторят акта, вече без нейно съгласие. В действията се включил и Зобери. 

Няколко дни по-късно момичето се обърнало към полицията и подало жалба за изнасилване и заснемане в неприлични пози. Футболистът и приятелят му се признали за виновни и сега ще лежат в затвора. Присъдата на Зобери е за 8 години и половина зад решетките.