Останалият с десет души отбор на Селтик победи с 3:2 като гост Рейнджърс в дербито от 30-ия кръг в шампионата на Шотландия. 

"Сините" повеждаха на два пъти в резултата, но допуснаха обрат срещу шампионите. Още в третата минута Джош Уиндас даде аванс за домакините на стадион "Айброкс" след грешка на Дедрик Боята, но Том Рогич изравни само осем минути след това с шут от дистанция.

В 26-ата минута Даниел Кандеяш направи резултата 2:1 в полза на Рейнджърс с плътен удар от движение, а Муса Дембеле пак възстанови равенството в последните секунди на първата част.

Йозо Симунович получи директен червен картон в 57-ата минута за удар срещу нападателя Алфредо Морелос, но 12 минути по-късно Одсон Едуар, който е под наем от Пари Сен Жермен, се разписа с диагонален удар за крайното 3:2 в полза на Селтик.

"Зелено-белите" нямат поражение в 12 поредни двубоя срещу Рейнджърс, като са спечелили осем от тези мачове. Последните пет срещи на "Айброкс" между двата състава завършиха с успех в полза на гостите. 

Селтик има актив от 67 точки на първо място във временното класиране във Висшата лига, докато "сините" са втори с девет точки по-малко и един изигран двубой повече.