Отборът на Сток Сити победи като домакин, макар и с минималното 1:0, отбора на арабските богаташи – Манчестър Сити. Още по-любопитното е, че от 37-та минута „грънчарите” играха с човек по-малко, след като вратата бе посочена на Лори Делап заради спречкване с Шон Райт-Филипс, което претасна в меле, участие в което взеха представители и на двата отбора.

Единственото попадение обаче падна, след като Сток Сити остана с човек по-малко на терена, което не се превърна в предимство за Манчестър Сити.

Трайно контузените и вече възстановяващи се българи Мартин Петров и Валери Божинов не попаднаха в групата на „небесносините”.

Голът падна в самия край на първото полувреме – 45-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Манчестър Сити, Джеймс Бийти реализира с глава за 1:0, което се оказа и крайният резултат в мача.

След почивката момчетата на Марк Хюз така и не съумяха да намерят пътя към съперниковата врата, въпреки наложения натиск, с което пропуснаха шанса да спечелят точки в срещата от 24-я кръг на шампионата.

Така, преди да са се изиграли всички срещи от кръга, Манчестър Сити заема 9-та позиция с 28 точки, докато Сток Сити е на 16-та с 24.