Феновете на Манчестър Юнайтед се надяват 1 милион почитатели на клуба да се включат в протестите срещу собственика на клуба Малкълм Глейзър и семейството му.

The Manchester United Supporters' Trust (MUST) вече успя да ангажира с каузата много от привържениците, гледащи двубоите на Олд Трафорд, който носят жълто-зелените цветове на тима предшественик на Юнайтед – Нютън Хийт.

Целта на тръста е да активизира и запалянковците, които нямат щастието да наблюдават любимия си тим на живо, но са съпричастни към проблемите на клуба, идващи от американските собственици, свързвани основно с огромните дългове и свиването на разходите за селекция.

„Това започна като мирен, визуален протест и се придържаме към това. Сега е повече от протест, сега това е движение”, заяви Шон Боунс, вицепрезидент на MUST пред „Ройтерс”.

„Искаме бройката на членовете ни да нарасне до 100000, но броят се удвои от 53000 на 106000 за само два дни. Най-важното нещо е кампанията да продължи да се разраства и вярваме, че 1 милион поддръжници е реалистична цел”, казва още представителят на феновете на червените дяволи.

В същото време тръгнаха слухове, че групировката от английски бизнесмени, опитващи се да спасят Манчестър Юнайтед, станали известни като „Червените рицари”, се готвят да платят 1,5 милиона паунда за клуба.