Още в първия ден на Европейския шампионат по Таекуон-До ITF, България вече има четири медала. На шампионата в Римини, Италия злато при момичета  ( спаринг) до 50 кг. завоюва Мелиса Салим, а по едно сребърно отличие спечелиха Любомир Дракалийски ( спаринг, момчета , до 40 кг) , Кристияна Тодорова ( спаринг, момичета, до 45кг) и Цветелина Георгиева ( спаринг, момичета, до 55 кг.)

„Отлично начало за нашия отбор. Медалите при децата винаги са с по- особена тежест, защото това е бъдещето на нашия спорт и за тях е много важно да започнат състезателната си кариера с отличие от голям форум. Тази година на Европейското, тук в Римини конкуренцията е изключително силна във всички възрастови групи и дисциплини. Днес очакваме още отличия при юноши и девойки, но важното е , че всички са здрави и се раздават във всяка спаринг среща”, сподели президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

По програмата на първенството до 18:00 часа ще бъдат спарингите при деца, юноши и девойки, а след това са и първите срещи при мъжете и жените в леките категории. На първенството участват 745 състезатели от 25 държави. България е представена от 78 таекуондисти .