Българският боксьор Тервел Пулев се готви да се завърне на професионалния ринг след дълго отсъствие и то за мач срещу голямо име – трикратния световен шампион от Русия Сергей Ковальов, който се бие в по-долната категория лека тежка. Нещата са задвижени и са в напреднал стадий, мачът ще е от 10 рунда и се предвижда да е главната атракция в галавечер на 14 май в Ингълууд, Калифорния.

Организира се от компанията „Трилър“, която движи и битките срещу ММА състезатели в Triad Combat на брат му Кубрат Пулев. В специално интервю за „Мач Телеграф“ Тервел уточни, че става дума за „отделна боксова галавечер, на която ме поканиха“.

- Как се стигна до този мач с толкова реномиран съперник?

- Не знам точно цялата история, как са били преговорите, но ми беше предложено, помислихме го и преценихме, че не е лош вариант.

- Доколко е сигурен мачът или все още има какво да се изчиства по детайлите?

- Има още какво да се доуточнява, но сме го приели.

- Срещаш много сериозно име. Какво ще кажеш за съперника?

- Сериозен е, силен боксьор, бивш световен шампион, трябва да се подходи адекватно в подготовката и тренировките за такъв мач.

- Не е ли риск, след толкова дълга пауза и повече от година без мач, да срещнеш директно толкова силен боксьор?

- И той не е имал мач от доста време, даже от повече от мен.

- В каква форма си след толкова време без мачове? Имал ли си толкова дълга пауза без мач?

- В аматьорския бокс съм имал подобни. Но ние сме рутинирани боксьори, надали това е от чак толкова голямо значение. Имам голямо желание да се върна на ринга, радвам се, че се организира най-накрая мач. Имаше няколко пъти ситуации, в които можеше да играя, но поради стеклите се обективни обстоятелства, които всички знаят около пандемията, нямаше как да се случат нещата.

- Но може би чакането си е заслужавало с оглед на предстоящия мач.

- Да, като се замисля е било за добро.

- За Ковальов това ще е дебют в полутежка категория. Това предимство ли ще е за теб или няма особено значение?

- В профи бокса има само един кантар преди мача, може би и той не е бил точно в долната категория, вероятно е свалял, така че не знам точно какво му е теглото, не мога да кажа.

- Галата се организира от компанията „Трилър“, която създаде и сериите Triad Combat, в които участва брат ти Кубрат. Да разбираме ли, че и ти вече ще работите с нея?

- Не, това си е отделна боксова галавечер, на която ме поканиха.