Истинска битка или пародия ще бъде ММА мачът на доскорошния футболист Даниел Златков? Това е въпросът, който всички спортни фенове си задават, след като разбраха, че Златков ще се бие срещу актьора и водещ Атанас Михайлов по време на Spartacus Fighting Championship на 13 януари в "Арена Армеец".

От футбола до ММА: Дани Златков не се страхува от нищо

Самият Михайлов бе гост в "Часът на Милен Цветков", където коментира предстоящия бой. Той призна, че мачът се организира с цел събитието да събере повече зрители и да повиши интереса към ММА у нас. Въпреки това, Михайлов увери, че боят ще бъде съвсем истински.

БГ-Роналдо излиза срещу ТВ водещ в първия си ММА дуел

"Не е шоу. Такива мачове са тип 'бели якички'. В тях участват хора със сериозни визитки, хора от хайлайфа. Правят се мачове с такива хора. Истинско е. Това не е кеч мания, това е ММА. Много от момчетата, оито се занимават професионално, ни нападат. Аз няма да ставам професионалист, но защо да се биеш на улицата, когато може да те подготвят професионално. Готвя се по най-добрия начин. Отивам с голяма надежда, огромно желание, не бягам от предизвикателствата", сподели Михайлов.

"Тренировките ми действат много добре, продължавам да свалям кила, изчиствам. Той се води за професионален мач. Този мач се прави с цел да се съберат повече хора, в това няма нищо лошо. Много хора нямат представа какво е ММА, а така като отидат повече хора, после може да заобичат спорта, да продължат да го следят."

"Аз не се боря това да бъде начало на моята ММА кариера. Случайно стана да стана негов съперник. За пари не е ставало дума. Отивам за чест и слава. Всеки един мъж от време на време иска да се бие. Аз се чувствам подготвен за този мач", допълни Михайлов.