Бившият футболист Даниел Златков и телевизионният водещ Наско Михайлов ще се изправят един срещу друг в ММА сблъсък на 13 януари в "Арена Армеец". 

Мачът е част от галавечерта "Spartacus Fighting Championship 6" в "Арена Армеец". Оранизатор на ММА събитието е Георги Анадолов. Златков, Михайлов и Анадолов гостуваха в студиото на предаването "На Кафе" по NOVA.

Златков има да сваля килограми преди кантара утре. Съперниците се премериха в телевизионното студио като Дани Златков е 89.4 килограма, а Наско Михайлов 81.4.

За претърпяната преди дни катастрофа Златков сподели: "Важното е, че съм здрав, както и останалите участници в катастрофата. За щастие всички сме добре."

Колкото до предстоящия двубой, Дани Златков коментира: "Надявам се това, че Наско спомена, че се е готвил по-малко време да не му служи за оправдание. Аз наистина съм на строга диета. От месец промених изцяло хранителния си режим. Качих няколко килограма мускули. Пия по 6 литра вода на ден. Това повишава издържливостта и силата. Много хора ме питат дали боят ще е истински. Да, истински ще е. Мисля, че ще е много интересно. Според мен нашият мач ще е най-интересният в цалата вечер. Страх няма, а напрежението съм го преживявал с футболните мачове."

Даниел Златков разкри, че е възможно да участва в сериозна реклама в Испания. "В момента преговарям за една много сериозна реклама в Мадрид. Преговаряме все още за подробностите и не мога да кажа конкретни неща", заяви Златков.

Съперникът му за мача в събота, Наско Михайлов пък сподели: "Двамата с Дани си говорехме, че напрежението, което го има в нас е по-различно от всичко останало. Надявам се да му се насладим, както и всички зрители. Ние го правим за добро към този спорт. Дани иска да стане професионалист, аз му го желая, но аз не искам да ставам професионалист. Аз харесвам спорта. Искам да вкараме повече хора в залата. Това не е млатене по дискотеките. Предложиха ми да участвам в събитието. Две-три седмици по-късно стана ясно, че ще съм съперник на Дани Златков. Така станаха нещата - случайно."

"Тренировките наистина са много тежки. Макар, че и двамата сме спортисти. Но, когато правиш нещо различно, когато застанеш на ринга, натоварването също е различно. И двамата тренираме при най-добрите в България", каза още Наско Михайлов.

"Тези хора го правят със желание просто да излязат и да се покажат. Когато имаме професионалисти, те влизат с една много сложна стратетия и екипи. Когато говорих за хора, които го правят просто със желанието да влязат в този спорт е различно. Реално няма шанс да се напълни "Арена Армеец" на базата на дебютиращи хора. Това нещо се постига само с определени хора, които участват в това събитие. Идват и хора от чужбина", коментира организаторът на събитието Георги Анадолов.