Въпреки сериозните проблеми с правосъдието, поставеният под №2 боец в полутежка категория на UFC Волкан Йоздермир няма да загуби правото си да се бие за титлата, това заяви президентът на Ultimate Fighting Championship Дейна Уайт.

"Да, той вероятно все пак ще се бие за титлата", заяви Уайт.

Йоздемир, 28-годишен, беше арестуван на 21-ви ноември във Форт Лодърдейл, Флорида заради нанесена телесна повреда в следствие на побой над мъж на име Кевин Коен. В последствие стана ясно, че въпросната атака се е случила на 12-ти август в нощен бар, а потърпевшият Коен заяви пред правораздавателните органи, че е бил в безсъзнание в продължение на 14 минути.

Швейцарецът с турски корени понастоящем тренира с екипа на Combat Club в Лантана, Флорида. Неговият професионален рекорд е 15-1, включително и 3-0 в UFC. В последните си две битки той нокаутира топ претендентите Миша Циркунов и Джими Мануа за по-малко от минута.

Срещата между шампиона на UFC в полутежка категория Даниел Кормие и претендента Волкан Йоздемир се очаква да бъде насрочена за 20-ти януари за събитието UFC 220, което трябва да се проведе в Бостън, Масачузетс.