Битката между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън сякаш е прокълната, тъй като по всичко изглежда, че за пети път двубоят помежду им няма да се проведе. Това стана ясно след като световният шампион на UFC в лека категория заяви, че се намира в своята родина и няма как да пътува за мястото на провеждане на срещата, което така или иначе все още е неизвестно. 

Първоначалните планове за срещата бяха тя да се проведе в САЩ, но в последствие слуховете гласяха, че новото място е Дубай. 

Непобеденият шампион пусна видео изявление в социалните мрежи, в което признава, че се намира в Дагестан и няма как да пътува до САЩ. Все пак най-вероятно галавечерта UFC 249 ще се проведе, но без участието на Хабиб.

"Тренирахме в залата в САЩ без никаква информация относно къде и как ще се проведе двубоят. Тогава UFC заяви, че битката на 100% няма да е в Щатите, като на 99% щяла да бъде в Абу Даби. След разговор с UFC решихме да прелетим до Емирствата месец преди двубоя, но когато кацнахме в Емирства, научихме че никой няма да може да напусне или да лети, с изключение на местните жители. Така че това ни принуди да отлетим обратно в Русия", призна Хабиб.

"В момента съм в Дагестан и тренирам всеки ден, въпреки че и не знам за какво се подготвям. След като дойдохме в Русия, научихме, че и тук ще затворят границите. Също, както в Щатите, както в Европа, в Емирствата, навсякъде. Целият свят е под карантина в момента. Сега чувам, че те търсят начини да го организират с или без мен. Добре, продължете. Аз нямам нищо против."

"Знам, че бойците също трябва да изхранват семействата си и да плащат сметките си. Знам колко е трудно, защото ако не се бият, не получават никакви пари. Дори чувам, че търсят опонент за Тони, защото той е в Щатите, а аз съм тук в Русия. Но аз съм тук не по собствено желание. UFC ми каза, че този двубой на 100% няма да се проведе в САЩ. Обсъдихме всичко, прекарах 5 седмици в усилени тренировки."

"А сега нямам идея какво се случва. Трудно е да се готвиш в такива условия, но това не е първото препятствие в кариерата ми", завърши шампионът.