Колби Ковингтън не се страхува от заплахите, които му отправя неговия съотборник Дъстин Порие. В последните седмици отношенията на двамата бойци се обтегнаха, независимо че тренират заедно в American Top Team. 

Преди двубоя на Порие срещу Хабиб Нурмагомедов, Ковингтън участва в рекламен клип на компания за залози, обявявайки, че Хабиб ще победи, защото по време на лагер Порие бил събарян дори от новаци в залата. Прогнозата на Ковингтън се сбъдна и Порие бе победен от Нурмагомедов в Абу Даби.

Ковингтън не пропусна да се подиграе със сълзите, които Порие проля след загубата в октагона и това вбеси Порие, който се закани, че ще отмъсти в залата. Колби, от своя страна, призна, че не се страхува от подобна битка и е готов да се изправи срещу своя колега. 

"Защо Дъстин е толкова ядосан? Не мога ли да имам мнение? Избрах Хабиб да победи и това е мое мнение. Това бе истината и Порие се ядоса. Нямаше как да разочаровам хората , увеличих банковите им сметки с прогнозата си. Все пак има свобода на словото. Нека се ядосва", каза Ковингтън. 

"Аз не се ядоса,х когато той прогнозира, че Роби Лоулър ще ме победи. Не, тази прогноза не ме нарани, защото влязох в клетката и опровергах тази кучка. Аз съм в American Top Team всеки ден и той знае къде да ме намери. Нещата няма да свършат добре за него, ако реши да се прави на корав."

Ковингтън не пропусна да припомни, че няма намерение да печели приятели в спорта.
"Всичко това е бизнес и не съм длъжен да се сприятелявам с хората в залата. Нека си тренира в едната част, а аз ще си тренирам в другата", завърши боецът.