Чарлз Оливейра призна, че не е имал избор в това, кой да е следващият му съперник и е трябвало да приеме бой с Ислам Махачев, макар да е предпочитал да се срещне с Конър Макгрегър. Титлата на бразилеца в лека категория на UFC бе отнета, след като той се провали на кантара преди боя с Джъстин Гетджи през май тази година. Оливейра спечели битката с Гетджи, но остана без поясът си и сега има шанс да си го върне в бой с Махачев.

Руснакът и бразилецът се сблъскват в основното събитие на UFC 280 в Абу Даби на 22 октомври. Оливейра се надяваше да срещне мегазвездата Конър Макгрегър, който е на път да се върне в играта след контузия. Ирландецът обаче най-вероятно ще бъде обратно в октагона чак през 2023 г.

„Не исках боя с Махачев. Всеки знае това“, обяви Оливейра. „Исках големият хонорар от другия мач. Но всеки знае, че имам договор с UFC. Не можеш да избягаш от това. Опитахме да преговаряме от всеки ъгъл. Исках да се бием в Ню Йорк, защото е неутрална територия, но те избраха Абу Даби. Честно казано клетката е еднаква навсякъде, но вижте моите последни 11 боя и последните 10 на Махачев. Това, което той прави най-добре е да сваля съперниците на земята. Ако го направи отново ще го стори срещу най-добрите удари в историята на UFC“, добави Оливейра.

„Бих избрал Конър, ако можех, но той си мълчи. Това, което изскочи вместо това е Махачев, а той заслужава цялото уважение на света. За нещастие боя не е в Бразилия или на неутрална земя. На негова територия е. Видяхте какво стана когато боя бе в дома на Гетджи, няма да е различно този път“, разкрива още Оливейра.