Пади Пимблет в момента е контузен, но това не го спира да се свърже с американските военни за интензивно обучение. Звездата на UFC за първи път посети Кемп Пендълтън в Калифорния през септември и беше подложен на тежък изпит е си от най-добрите военни в Америка, преди да покаже уменията си по време на сесия по жиу-жицу, където той се изправи срещу десет морски пехотинци последователно.

„Дойдох и посетих военните последния път, когато бях в Сан Диего. Те ме поканиха да се върна. Ние сме при EOD специалист – експертите по експлозии. Днес ще взривя мрака“, каза Пимблет в началото на последното си видео в YouTube.

Фен на компютърната игра Call of Duty, Пимблет се свърза със сержант Люк Томас, който го запозна с експлозивите преди да се облече в костюм за обезвреждане на бомби. Първоначално Пимблет бе много развълнуван, че изглежда като любимия си герой от видеоиграта - "The Juggernaut".

След това Пимблет трябваше да управлява робот за обезвреждане на бомби. 28-годишният ММА боец имаше задача да вземе топка за голф, да я занесе на определено място и да я постави на върха на конус. Той го направи от първия път, но след това трябваше да повтори задачата и с яйце.

След това популярният боец най-накрая трябваше да взриви нещо, но не и преди да се изкикоти преди традиционния вик „Огън в дупката“ три пъти, за да предупреди хората в района за това, което се канеше да направи. След това Пимблет взриви врата и няколко произволни места, докато непрекъснато се оплакваше от факта, че трябва да каже „Огън в дупката“ три пъти преди всяка експлозия.

Последната част от последното видео на Пимблет при морските пехотинци беше озаглавена „Холивудски край“ и наистина оправда името си, тъй като той получи шанса да инициира огнена експлозия, която повечето хора виждат само по телевизията. След като завърши експлозивното си обучение, Пимблет се завърна в Обединеното кралство и претърпя операция на крака, който нарани по време на противоречивата си победа над Джаред Гордън през декември.