Георги Валентинов коментира изгонването си от Bellator, което стана факт малко повече от месец след подписването на договора между двете страни в предаването "Здравей, България" по NOVA. Причината за освобождаването на родния ММА боец стана участието му в расистския скандал по време на футболната евроквалификация между България и Англия на стадион “Васил Левски” на 15 октомври.

Вчера стана ясно, че Карим Зидан, който е журналист от Bloodyelbow, се е свързал с организацията, за да провери статута на Георги и е бил осведомен, че от организацията са решили да се разделят с него.

Валентинов бе на трибуните, но сподели, че е попаднал на грешното място в грешния час и се разграничи от тях.

„Аз съм фен на „Левски", другите хора с мен бяха мои приятели също привърженици на отбора. Ние се познаваме от спорта, те също са спортисти”, коментира Георги Валентинов в студиото на “Здравей, България” „Единствената грешка от моя страна, която допуснах е, че покрих лицето си, защото беше много студено. Помолиха ме да сложа блузата, за да й направя реклама. Това, че нося черна блуза не означава, че съм расист", разказва той.

„Това, според мен, е работа на някой мой „доброжелател” на когото не му харесва това, че аз успявам. Да подпиша с най-голямата организация в света определено е успех. Журналистът Карим Зидан прави своята дописка по два жълти сайта за клюки”, обясни Валентинов.

 26-годишният боец държи рекорд 21-5 в ММА и тренира заедно с треньора на Конър Макгрегър - Джон Кавана в Ирландия.

„Тренирам в най-голямата зала в света, където имам колеги от много и различни раси. Организацията, която направих, също е работила с бойци от различни раси. Никога не съм членувал в расистки или ксенофобски организации”, завърши Валентинов.