Конър Макгрегър сподели поредица от тренировъчни видеоклипове от подготовката за планираното завръщане в UFC по-късно този месец, включително един, на който се вижда как сваля спаринг партньор.

Ирландецът ще се изправи срещу дългогодишния си съперник Майкъл Чандлър в главното събитие на UFC 303 на 29 юни в първия си двубой след счупването на крака си преди три години. Въпреки съмненията, че двубоят може да не се състои след отмяната на пресконференцията в Дъблин през уикенда, той все още е планиран и феновете остават в очакване на завръщането му.

Преди двубоя в лагера му са публикувани малко кадри, но в петък сутринта 35-годишният мъж сподели серия от кадри от тренировки в профила си в Instagram. Кадрите, които показват различни тренировки и включват поваляне на един от противниците, показват, че ирландецът изглежда в отлична форма, докато тренира преди завръщането си.

В първото видео Макгрегър изглежда съсредоточен, тренира удари и кратък граплинг с треньор. Във второто се вижда как той прави спаринг с гард на главата, същото се вижда и в третото, нанасяйки голям удар с лявата ръка, който праща съперника на коляно.

Докато опонентът му се възстановява, Макгрегър може да бъде видян да се приближава до страната на клетката, дишайки тежко, преди да поеме напитката и да нагласи предпазителя си за глава.

По-късно кадрите показват още удари и схватки, докато на фона на филмите звучи музика. Вижда се също така как той влиза в схватка с друг противник, преди да удари серия от подложки във финалното видео, докато на заден план звучи песента на Хадауей "Какво е любов?".

Въпреки че през последните няколко години Макгрегър сподели спорадични кадри, те бяха по-скоро рехабилитационни, отколкото тренировъчни, като първата му спаринг сесия беше споделена в петък.

ММА репортерът Ариел Хелвани заяви по-рано тази седмица, че шефовете на UFC дори са "изпращали запитвания" за потенциални заместници на ирландеца, който не се е състезавал в октагона от близо три години. Феновете побързаха да изкажат предположения в социалните мрежи, че той се е отказал от двубоя за завръщане, който се подготвяше, откакто двамата съперници се появиха заедно в "Ultimate Fighter" миналата година.

Все пак в по-позитивна новина в сряда Хелвани разкри, че вече има "голям оптимизъм", че Макгрегър срещу Чандлър ще се състои на 29 юни, както е планирано. Не беше посочена причина за отлагането на пресконференцията в понеделник в Дъблин, като Макгрегър се спря на "поредица от препятствия извън нашия контрол" в изявлението си в X.

„След консултация с UFC пресконференцията беше отменена поради поредица от пречки извън нашия контрол“ - заяви бившият шампион на UFC в две категории.  “Извинявам се на моите ирландски фенове, както и на феновете по целия свят, за причиненото неудобство и оценявам цялата ви страст и подкрепа. Нямам търпение да направя най-голямото шоу за всички времена в октагона.“