Кубрат Пулев няма да се бие с Жуниор дос Сантос. Българинът имаше насрочен мач през февруари с бразилската ММА легенда. Двубоят първоначално беше отложен, но два източника потвърдиха пред "Спортната джунгла", че битката няма да се състои през пролетта и засега не влиза в близките планове на боксьора.

Жуниор дос Сантос подписа преди броени часове договор с организацията на Хабиб Нурмагомедов - Eagle FC. Той ще се бие на 20 май с друг бивш боец от UFC Йорган де Кастро. Сделката е уредена от новия мениджър на бразилеца Али Абделазис, който движи делата на Благой Иванов - Багата и на Хабиб Нурмагомедов.

Кубрат Пулев ще има мач през май. Той ще се бие отново на едно шоу заедно с брат си Тервел Пулев. За момента се знае единствено противникът на Тервел - бившият световен шампион в лека-тежка категория Сергей Ковальов. Все още договорът не е финализиран, но по думите на по-малкият от братята Пулеви сделката е на финалната права.

Кубрат също го очаква сериозно изпитание. Четирима са вариантите за съперник. Сред потенциалните имена са: Карлос Такам, Ерик Молина, Крис Ареола и Чарлс Мартин.

Победа ще даде възможност на Пулев да се завърне в световните ранглисти, където позагуби позиции заради липсата на активност. За по-следно Кобрата се боксира срещу Антъни Джошуа в края на 2020-а. След това направи и един мач по правилата на Траяд Комбат срещу Франк Мир.

Предстоящото шоу през май отново ще бъде организирано от Траяд Комбат и ще бъде излъчено от стрийминг платформата FITE.