Борислав Велев - Рой постигна опустошителна победа с ТКО само в рамките на първия рунд срещу съперника си от Никарагуа Пабло Мендоа в подглавната битка на MAX FIGHT 56. Това беше 13-та победа от 13 мача на профи ринга за Велев, който в предишния си дуел отново под шапката на MAX FIGHT постигна славен успех над Григор Саруханян на 2 юни.

Още с първата си комбинация от четири прави удара Рой пусна кръв на съперника си, след което го натика в ъгъла и го засипа с още залпове. Лицето на Мендоса беше окървавено и той бързо беше пратен в нокдаун, но намери сили да се изправи.

Сякаш нямаше удар на Рой, който да не намери целта, а той обсипваше опонента си с попадения като ураган. При прекъсването за почистване на кръвта в залата се чуваха викове “българи юнаци”, а всички се чудеха кога ще бъде регистриран следващия нокдаун. Това се случи след ляв прав в края на рунда, а от ъгъла на боеца от Никарагуа хвърлиха кърпата, защото бяха видели достатъчно.

Конър Макгрегър поздрави Велев за безкомпромисното представяне, като си направи снимки с него и споделиха интересни моменти, а ирландецът подари и специална бутилка на българския боксьор с негов автограф, а поздрави лично целия му щаб.