Израел Адесаня даде своята прогноза за битката в тежка категория тази вечер между Джон Джоунс и Сирил Ган. Коронният мач на UFC 285 ще реши съдбата на овакантената от Франсис Нгану титла.

Суперзвездата на UFC Джоунс ще се завърне в октагона за първи път от 2020 г., когато направи преход към тежката категория. Незабавно ще има високи залози за Кости, който иска да стане шампион в две категории срещу много силен противник, който беше на косъм от това да детронира Франсис Нгану.

Джоунс вероятно ще влезе в състезанието като фаворит предвид родословието му в спорта, който го е видял победен само веднъж чрез дисквалификация. Въпреки това Адесаня предполага, че Ган ще има предимство.

„Ако искате да се събудите до сигурен човек сутрин, това е човекът“, каза Адесаня в канала си в YouTube, когато оценяваше срещата в тежка категория. „Сирил Ган, мисля, че поради енергията и знаейки кой е той, ще избера Сирил, но няма да се изненадам, ако Кости спечели“, обяви Адесаня.

„Трудно е да се прогнозира. Джоунс е аут от три години, Ган е активен -  той е "нова" порода тежка категория. Лек, много, много интересен смесен удар, има добър граплинг. Хората забравят само защото Франсис го свали, но мисля, че това е и елементът на изненада“.