Българският боец Благой Иванов записа втора загуба, откакто е в най-великата ММА верига - UFC. Във втория двубой от галавечерта UFC 244 в "Медисън Скуеър Гардън" българинът се изправи срещу Дерик Люис в изключително ключов двубой, който доближава победителя до битка за пояса.

Въпреки солидната игра и показаната издръжливост, Иванов загуби с разединено съдийско решение, което според мнозина не беше правилно и битката трябваше да бъде отсъдена в полза на Багата. Иванов нанесе повече удари, събори съперника повече пъти и игра по-стабилно на земя, което не е останало незабелязано и за американските фенове на UFC.


Ето част от мненията в Twitter: 

Тейлър Браун: “Какво им е на тези съдии? Явно беше, че Иванов е победител.”

Кийрън Уайът: "Всеки с нормално зрение видя, че Иванов спечели тази битка. Абсолютен грабеж!”

Дани Уин: “Предполагам, че повечето от съдиите, особено в Ню Йорк, имат предимно опит в бокса. Така че събарянията и опитите за събмишън не значат нищо за тях. Те просто не ги разбират.”

Грегър Уилт: “Това съдийско решение нямаше как да е по-грешно. Ужасно решение. Иванов отбеляза тейкдауни във всеки рунд и контролираше играта към мрежата. А това, котоето Люис направи е да нанесе по няколко удара всеки рунд.”

Анте Коловрат: "Иванов определено спечели тази битка, 29-28!"

Райън Кейдис: "30-27? Тези съдии да не са пушили нещо?"

Khabib time: "Обичам Люис, но Иванов спечели този мач. И този съдия с 30-27. Какво ти има, човече?"