Хорхе Масвидал  обяви край на бойната си кариера, след като претърпя четвърто поредно поражение в UFC 287. Той се надяваше да победи Гилбърд Бърнс в родния си град Маями, за да си осигури битка за титлата с Леон Едуардс. В крайна сметка бразилеца спечели в три рунда

В първия рунд Масвидал бе опасен, докато нанасяше големи удари на опонента си, който беше нокаутиран от Камару Усман през 2021 г. Във втората част Бърнс използва уменията си за граплинг на елитно ниво, за да спре Масвидал и въпреки че в крайна сметка той върна битката, това беше още един чист рунд за опонента му.

В третия рунд Бърс натисна сериозно с няколко силни удара. Силния край на мача донесе победа със съдийско решение за бразилеца. Бърнс в крайна сметка спечели победата с 30-27, 30-27 и 29-28 и вече е една стъпка по-близо до шанс за титлата на Едуардс в полусредна категория.

По време на речта си след двубоя, Масвидал обяви, че е приключил с битките след кариера, която продължи 20 години и го видя да се състезава зашеметяващите 52 пъти.

Той каза: „Обичам всички тук. Това е мястото, където започнах кариерата си, минаха дълги 20 години, над петдесет битки. Понякога любимият ви баскетболист вече няма своята стрелба от тройката. Вашият любим куотърбек губи своя пас. Вече не чувствам същото, когато вляза тук. Минаха 20 дълги години. Обичам този шибан спорт. Аз съм мултимилионер. Започнах без нищо. Мога да кажа, че сега се чувствам добре в живота“.