Един от най-проспериращите родни ММА бойци, Калоян Колев ще запише четвъртия си двубой за тази година на 5-ти октомври в събитието SFC 9: Fast and Fury в Благоевград.

Калоян, който е шампион на организацията, ще защити титлата си в мач-реванш срещу човека, с когото се би за да я спечели - Камен Георгиев. 

Двамата си спретнаха 5-рундова война през февруари, която бе спечелена от Калоян. И въпреки успеха си тогава, самият атлет не особено доволен от представянето си отпреди няколко месеца и сега излиза по-подготвен и уверен в победата.
 
"Оценката ми за предходната битка с Камен не е много добра. Мисля, че и двамата направихме много грешки. Получи се интересен мач. Той наистина е много опитен и няма как да го подценя. Вярвам, че и сега ще се получи добра битка и по-добрият ще победи.

Пожелавам му да е здрав и да е готов на 100 процента, за да покажем какво можем и двамата," сподели Калоян за MMA.BG

Колев освен титлата на SFC взе и шампионския пояс на Max Fight и в момента е с отлична статистика от 10 победи и 0 загуби. Всичко това се дължи на сериозна подготовка, която протича и в момента за предстоящия му двубой, както и на сериозен екип.
 
"Подготовката ми върви перфектно и по план. Нямам контузии, което е най-важното. Готвя се при най-добрите - Теодор Карастоянов, Антон Петров, Симеон Наковски, Кристиян Попов и Стоян Димитров. Без тези хора нямаше да мога да направя толкова силна подготовка и да съм на 100%."

Колев само за тази година има записани 3 убедителни победи, като последните две са с технически нокаут през април и август. С такова силно резюме българският ММА състезател е интересен за международните организатори и явно опитът натрупан тук е достатъчен, за да се качи на международната сцена съвсем скоро.

"Имам много предложения за чужбина. Мисля след този мач да си дам малко почивка, защото цяла година се готвя. После ще решим с Теодор какво ще правим. Нямам намерение да продължавам дълго да се бия в България. Беше ми нужен опит и мисля че почти съм готов."
 
Колев срещу Георгиев е главната среща на вечерта на събитието SFC 9 на 5-ти октомври в благоевградската зала "Скаптопара".

Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim и могат да се закупят на цени от 20 лв.