Никола Дипчиков записа зрелищен нокаут на голямата галавечер на втората по престиж ММА организация в света АСА 132 в Минск. Българският боец в средна категория приспа с четири бързи лакътя своя американски съперник Крис Хъникът, който е сред най-елитните американски борци.

Благодарение на впечатляващия си успех само в рамките на първата половина от първия рунд и ТКО Никола вече има 21 победи и 8 загуби в професионалния октагон. 17 от тях вече са постигнати с нокаут, 1 със събмишън и 3 със съдийско решение.

Едва около 90-ата секунда на първия рунд Дипчиков нанесе първия си удар - ляв прав, който контрираше опит за лоукик, като преди това американецът беше опитал да направи тейкдаун, но сякаш по-скоро, за да провери реакцията на съперника. Левият прав на българина обаче сериозно разклати Хъникът и той понечи да се спаси от тежката ситуация като типичен борец, търсейки клинч и тейкдаун.

Американецът всъщност успя да го осъществи, но без да има какъвто и да е контрол върху положението на двамата, защото Дипчиков от гръб успя да нанесе четири лакътя с лявата си ръка и последният от тях свърши работа - зрелищен нокаут от земя, който можеше да претендира за наградата за бонуса за "представяне на вечерта".

"Работим много с треньора ми именно на лактите от позиция в гръб и съм много радостен, че сега имах възможността да осъществя такава победа. Не знам кой ще е следващият ми съперник, целта ми е да се изкачвам в класацията и затова искам да се бия с някой от топ 10. Благодаря на треньорите ми, на семейството ми - българи, щом аз мога и вие можете", каза щастливият победител.