Преди няколко дни бившият боксов световен шампион, Флойд Мейуедър, използва профила си в Instagram, за да попита феновете за предпочитанията им относно следващия му двубой. Боксьорът качи последователни колажи със суперзвездите на UFC Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов.

През август 2017 Мейуедър вече се срещна с Макгрегър в боксов мач в T-Mobile Arena в Лас Вегас, като го нокаутира в десетия рунд. Срещата остана в историята като второто най-успешно финансов бойно събитие.
Бащата на Нурмагомедов, Абдулманап, обясни, че се интересуват от двубой с Мейуедър, но предлагат някои интересни правила за двубоя. От екипа на дагестанеца държат двубоят да е в дванадесет рунда, като единайсет от рундовете да са по правилата на бокса, а един рунд - по правилата на смесените бойни изкуства. 

"Мейуедър има статистика в двубойте си от 50 победи и нула загуби. Той е най-великият в бокса и иска да се бие със същия шампион като него, който няма нито една загуба", каза Абдулманап пред ТАСС. 

"Всичко е наред, но в момента ни предстои двубой с Тони Фъргюсън. Преди много време решихме, че първо ще приключим с Тони, след което ще търсим двубой с Ломаченко и чак тогава ще се боксираме. Ние обаче имаме едно условие - единадесет рунда бокс и един рунд смесени бойни изкуства", заяви Абдулманап.

"Ще се боксираме единадесет рунда с най-добрия боксьор, така че защо той да не проведе един рунд по правилата на ММА с нас? Но всичко ще се случи след Тони."