Благой Иванов - Багата спечели драматично първата си битка в UFC от над две години насам. Българският боец спечели с единодушно съдийско решение (29:28, 29:28, 29:28) срещу Рожерио де Лима на UFC 274 и зарадва феновете на ММА у нас.

След като в предишните си битки имаше противоречиви отсъждания от съдиите и много близки записани загуби, този път Багата получи необходимия тласък в първия си двубой от четирите в новия му договор с най-голямата ММА организация. Той вече е със статистика 3 победи и 3 поражения в UFC.

"Това беше здрава битка. Чувствам се добре. Маркос де Лима е корав боец. Добро завръщане от моя страна. Имах контузии, които трябваше да лекувам. Това е причината да отсъствам толкова дълго. Сега съм на прав път и просто трябва да продължа напред. Да, очаквах такава битка от него. Той забави темпото във втория рунд. Точно това очаквах и заради това вдигнах темпото във втория и третия рунд. Мисля, че заради това спечелих битката. Да, въпросът за брадичката е добър. Има още няколко бойци в тежка категория, които имат здрава брадичка. Такъв е Франсис Нгану. Да, брадичката ми е здрава. Готвя се за тази битка от декември и сега искам малко почивка. Мисля, че ще съм добре след 3 месеца", сподели Багата пред медиите след победата си", заяви Багата след победата.