Един от любимците на феновете на UFC в средна категория Лиото "Драконът" Мачида претърпя трета поредна загуба при завръщането си в Октагона на 28-ми октомври, но за него "оттеглянето никога няма да бъде опция".

"Драконът" беше тежко нокаутиран от Дерек Брънсън в първия рунд на събитието на UFC в Сао Пауло, Бразилия миналия уикенд, но сега, четири дни след най-бързото му поражение в неговата ММА кариера, той излезе с изявление в социалните мрежи.

Дерек Брънсън опитоми Дракона с нокаут в първи рунд

"Бих искал да благодаря за всичката подкрепа, която получих от моите фенове! Аз съм у дома, със семейството си, възстановявайки се от това, което се случи, но все пак в мен има чувство, че съм постигнал нещо, тъй като всеки може да се откаже от идеята да се завърне на бойното поле след почти две години извън спорта. Най-голямата ми загуба щеше да бъде да се откажа от мечтата, която някога беше моята благословия. Още по-голяма загуба би било да ви вдъхновя да не продължавате напред, когато всичко, което е необходимо е да вдигнете глава и да продължите. Благодаря на всички за посланията, изпълнени с обич и сила. Да речем, че Драконът се е върнал и пред него опция да се откаже няма! В деня, в който реших, че няма да спра да се бия, исках да ви покажа, че независимо от всички трудности в живота, вие сте или боец, или страхливец. Това, което определя човека по същество, не е дали губи или печели, а решимостта му да върви по пътя, в който вярва. Още веднъж ви благодаря, че сте на моя страна. Винаги ще разчитам на подкрепата и вие можете да разчитате на моята", заяви Мачида.

Мачида (22-8) се надяваше да вземе участие в първото събитие на UFC в Белем (родното място на бразилското джу-джицу) на 3-ти февруари, но след тежката загуба от Брънсън той получи 60-дневна медицинска забрана от Бразилската атлетическа комисия (CABMMA).

Бившият шампион на UFC в полутежка категория вече е загубил четири от последните си пет срещи в Октагона. Последната му победа датира от декември 2014-та година, когато изпрати в нокаут Си Би Долоуей за само 62 секунди на събитие в Баруери, Бразилия.