Бившият абсолютен шампион в тежка категория Тайсън Фюри помоли феновете на бокса да изберат "следващата му жертва", след като пусна анкета в Туитър, а сред кандидатите бяха Шанън Бригс. Александър Поветкин, Дейвид Прайс и победителя от срещата между Мануел Чар и Александър Устинов.

В крайна сметка феновете определиха следващия опонент на Фюри да бъде Шанън Бригс.

Ето и резултатите:

Шанън Бригс - 43%-та

Дейвид Прайс - 40%-та

Александър Поветкин - 14%-та

Чар или Устинов - 3%-та

Сега ще бъде интересно да видим дали Фюри ще се опита да си уреди среща с Бригс (60-6-1, 53 КО). Бригс е стар, но все още има много мощ в ударите си. Фюри се е сблъсквал само веднъж с голям нокаутьор в кариерата си и това беше Владимир Кличко. Фюри не получи много удари в тази среща, защото се боксира на страхотно ниво по време на цялата битка през 2015-та година, а и Владимир не беше достатъчно агресивен и не искаше да рискува прекалено, за да не получи той тежък удар от своя страна.

Евентуална битка с Бригс ще бъде един вид подгряваща за Фюри, който смята да се завърне на ринга след почти двугодишно отсъствие. Бригс от своя страна не се е бил от миналата година, но все още е доста активен в социалните мрежи.

"Моята цел е Тайсън Фюри. Той е глупак, той е хлапак. Той изстреля няколко думи за мен в Туитър, но той всъщност се страхува от мен. Ако той се нуждае от качествена битка, с която да се подготви, защо не се бие с 45,000 годишен старец?", заяви наскоро Бригс.

Фюри наистина се нуждае от подгряваща битка преди да се впусне надълбоко в света на бокса, а Бригс ще бъде повече от подходящ опонент за тази цел. Но Фюри не може и за миг да подцени американският нокаутьор, защото възобновеното му приключение в бокса може да приключи още преди да е започнало.