Преговорите за финализиране на битката за обединение на титлите между шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) и шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 28 КО) продължават.

Британецът вярва, че битка в крайна сметка ще има, но когато Паркър занижи исканията си от 35 процента. Първоначални преговорите започнаха за подялба 50/50, след това стигнаха до 60/40 в полза на Джошуа и сега всичко застина на 65/35, като екипът на Паркър отказват да слязат по-ниско.

"Би било страхотно да бяхме приключили вечно, но и това ще стане в бъдеще, когато те възвърнат усещането си. Това, което предлагат е нищо. А това, което ние предлагаме е 10 пъти повече от това, което те могат да спечелят", заяви самоуверено Джошуа.

Джошуа за последно бе на ринга през октомври, когато спечели чрез технически нокаут в 10-ия рунд битката си със задължителния претендент на IBF Карлос Такам. Паркър пък за последно бе в действие през септември, когато пътува до Манчестър, за да спечели 12-рундова битка чрез съдийско решение срещу задължителния претендент на WBO Хюи Фюри.

Джошуа също така заяви, че започва да се ядосва от глупавите приказки и подигравки от страна на Паркър и неговия екип.

Преди няколко седмици Паркър и неговият промоутър проведоха пресконференция в Нова Зеландия, за да обяснят, че Джошуа притежава "стъклена брадичка" и дори представиха видео, за да подкрепят това твърдение.

"Мисля, че това не е хубаво. Не уважавам подобна постъпка и нямам време за нея. Във Формула 1, в тениса, в голфа, хората са много елегантни, уважават своите противници. След това се появяват хора като Джоузеф Паркър, които правят пресконференция, в която говорят само за мен и това какво представлявам според тях. Това е жалко", заяви Джошуа.