Над 500 състезатели взеха участие в международния турнир по джудо "Янко Димов", който се проведе в столичната зала „Локомотив“. Надпреварата се организира от ОСК „Левски“ и клуб по джудо „Левски“, с подкрепата на столичните райони „Подуяне“ и „Сердика“. 
 
През двата дни на състезанието зрителите видяха много интересни и оспорвани срещи. Участниците бяха във възрастови групи от 2009  до 2016 г. През първия ден на татамито се впуснаха най-малките, а за втория бяха оставени по-големите батковци и каки. Специалната изненада от кмета на район „Сердика“ инж. Тодор Кръстев и зам.-кмета на район „Подуяне“ Петър Митев бяха раздадените велосипеди. След томбола, в която участие взеха всички шампиони в отделните категории, изтеглените получиха чисто нови колела. Освен тези две награди, имаше и още много подаръци, осигурени от двете общини.
 
Комплексен победител стана отборът на „Джудо клуб Шампион“ от район „Подуяне“. 
 
"За мен е чест и удоволствие да бъда сред вас. Едва ли можехме да изберем по-подходящо време за провеждането на този турнир. Със старта на учебната година ние показваме, че спортът и физическата активност са важна част развитието на всеки млад човек", заяви зам.-кметът на район „Подуяне“ Петър Митев.
 
Кметът на район „Сердика“ инж. Тодор Кръстев пък изказа своето възхищение от отлично организирания спортен празник.
 
"Безкрайно съм щастлив, че именно днес, когато е празникът на София, имам възможността да наградя тези млади и обещаващи таланти в джудото. Видях в очите на всички участници тяхната жажда за победа. Това със сигурност ме кара да съм убеден, че спортът в район Сердика се развива в правилния път, а ние като управляващи правим всичко възможно, такива състезания да стават все по-чести. Пожелавам на всички ученици много здраве, късмет и естествено само отлични оценки", заяви Кръстев.