Феновете на бойните спортове ще се насладят на голямо зрелище с галавечерта на UFC 274. В програмата на основната карта са включени две битки за титла. Главното събитие на вечерта е двубоят за шампионския пояс в лека категория между Чарлз Оливейра и Джъстин Гейтчи, а сблъсъкът  се очаква да започне около 05:00 часа българско време сутринта в неделя, 08.05., като ще бъде предаван на живо по MAX Sport 2.

Чарлз Оливейра ще брани титлата си в лека категория срещу бившия временен шампион Джъстин Гейтчи.

Оливейра е с рекорд 32-8-1 в ММА и е в серия от 10 поредни победи. Той идва след защита на титлата над Дъстин Порие. Чарлз приключва 29 от срещите си и 7 пъти пада с приключване. Той е рекордьор по победи със събмишън и приключване в UFC. Оливейра е рекордьор и по получени бонуси и има 18 такива. В последните си 10 победи Оливейра грабна 8 бонуса.

Гейтчи от своя страна е с рекорд 23-3 в ММА и идва след успех над Майкъл Чандлър. Джъстин приключва 20 от срещите си, като 19 с след нокаут. Той пада 3 пъти с приключване и е бивш временен шампион. Гейтчи има 6 победи и 3 загуби в UFC. Той е сред най-атрактивните в лека категория и печели 9 бонуса в 9-те си битки в UFC.

Преди тях в октагона ще излязат Роуз Намаюнас и Карла Еспарса, за да си оспорват титлата в категория сламка при жените. Внимание заслужават и още двубои в леката категория през вечерта като Майкъл Чандлър – Тони Фъргюсън и Доналд Серони – Джо Лоузън.

Иначе българинът Благой Иванов - Багата също се завръща в октагона на UFC след почти двугодишно отсъствие заради контузии. Той ще се изправи срещу бразилеца Маркос Рожерио де Лима. Битката им е част от предварителните карти на UFC 274 и се очаква да започне около 03:00 часа на 8 май, като отново ще бъде излъчена пряко по MAX Sport 2.

Българинът за последно се би на 30 май 2020 година. Тогава той загуби от друг бразилец - Аугусто Сакай, а след това контузии не му позволиха ново завръщане. Багата е в серия от две поредни загуби и предстоящият двубой ще е от голямо значение за бъдещето му в UFC. Общо активът му в организацията е 2 победи и 3 загуби, но въпреки това той все още е под №15 в ранкинга на тежката категория.

Маркос Рожерио де Лима не е толкова високо класиран, но пък е в поредица от 2 успеха, като в последните си мачове нокаутира Бен Ротуел и спечели със съдийско решение срещу Морис Грийн. Иначе в UFC e изиграл общо 12 двубоя, в които има 7 победи и 5 поражения. Общият му актив в ММА битки е 27 мача, в които има 19 победи (14 с нокаут, 2 със събмишън и 3 със съдийско решение) и 7 загуби. Общият актив на Иванов пък е 22 мача, в които има 18 победи (6 с нокаут, 6 със събмишън и 6 със съдийско решение) и 4 загуби.