Българинът Владимир Далаклиев загуби драматично с 9:10 точки от действащия европейски шампион Хакан Речбер (Турция) на полуфиналите в категория до 68 килограма на олимпийската квалификация по таекуондо в София.

Така той не успя да спечели квота за пренасрочените за това лято Игри в Токио, която щеше да заслужи при успех в двубоя.

Далаклиев водеше с 6:4 в средата на двубоя, но поставеният под номер 1 Речбер обърна до 8:6 до края на втората част.

Българинът успя да изравни за 8:8 по-малко от 5 секунди преди края, но в следващата атака турчинът записа нови 2 точки и с това си осигури победата.

"Той е опитен играч, познаваме се от много време. Преди седмици стана европейски шампион в по-долната категория. Трябваше да играя по-разчупено, но не ми идваше. Тялото ми също не беше на 100 процента. Рамото ми излезе и влезе пак.

Но това не е оправдание. Изпуснах последния му удар малко преди края и това реши мача. Жалко. Бях много близо. Бях на косъм, но спечели опонентът ми", коментира след двубоя Далаклиев.

Българинът стартира с драматичен успех с 21:19 след продължение и златна точка срещу поляка Матеу Шчесновски, а след това на четвъртфиналите надделя и над Зинедин Бечай (Черна гора) с 14:9.