Станимира Петрова заедно с джудо звездите на България и Белгия се впуснаха в опознаване на спорта джудо. Предстоящите олимпийски игри са сред акцентите в третия епизод на "Backstagе" с Ивет и Станимира - влогърско предаване, посветено на живота на спортистите.

В съвместния проект на асоциация "Докосни дъгата" и Национална спортна база в непривичната за тях роля на водещи влизат световната шампионка по бокс Станимира Петрова, надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова и олимпийската ни медалистка Елица Янкова.

В първи епизод на "Backstage" гост бе главният секретар на ММС - Асен Марков. Във втори епизод се запознахме с бокса и националния ни отбор по бокс - жени, както и с личната история на Станимира Петрова.

Тома Никифоров е роден на 25 януари 1993 г. в Брюксел. Родителите му са българи, които се установяват в Белгия през 1991 г. Баща му, Николай Никифоров е бивш състезател по джудо, а майка му е завършила НСА.

Тома започва да се състезава от ранна възраст. През 2007 г. става шампион на Белгия за деца до 15 години и е приет в националния отбор на страната. През 2009 г. става вице световен шампион за младежи под 17 години, а през 2010 печели сребърен медал на Летните младежки олимпийски игри в Сингапур.

След 2014 г. започва да се състезава при мъжете в категория до 100 кг и печели медали в различни турнири. През 2015 г. печели бронзови медали на европейското и на световното първенство по джудо. През 2016 г. е сребърен медалист на Европейското първенство по джудо, а през 2018 става европейски шампион по джудо в категорията си.

Ивайло Иванов стана световен шампион на 7-мото първенство за военнослужещи в Китай през 2019г.

Ивайло Иванов на Европейските игри в завоюва сребърен медал в кат. до 81 кг. и стана европейски вицешампион в Минск.

Българският джудист Даниел Дичев е със златен медал на престижен турнир в Хонконг след успех на финала в тежка категория.

Талантът, който от няколко години се подготовя в Япония, записа победи чрез вадзари по пътя си към златното отличие.

Към този момент Дичев е на 38-мо място в световната ранглиста при 100-килограмовите. Преди турнира в Хонконг той записа участие на Големия шлем в Осака. Даниел е отличен с титлата за най-добър състезател от Националния шампионат “Зен Нихон“ в Япония. Той  е и единствения българин ,който печели такъв приз без нито една загуба. До този момент само още двама чужденци са били отличени с тази титла.