Божидар Темелков ще бъде единственият ни представител на престижния турнир в Париж, който е от веригата Голям шлем. Състезателят на сливенския "Биоком" ще излезе утре, 16 октомври, на татамито в категория до 66 кг, в която са заявени 28 състезатели.

За първи път тази година състезанието е през есента, а промяната бе наложена заради пандемията. По традиция този турнир приема елита на световното джудо през февруари. През годините надпреварата се е утвърдила като една от най-стойностните за „сверка на часовника“ за предстоящите големи първенства.

Тази година турнирът отбелязва и 50-годишен юбилей. А през 2006 година Георги Георгиев става първият българин и засега единствен, който печели състезанието, което тогава е с ранг Супер световна купа.

На татамито през уикенда ще излязат 287 джудисти от 46 държави. Схватките ще бъдат в емблематичната зала „Берси“, която е с капацитет близо 20 000 места.

Същевременно младите ни джудисти ще стартират на Европейската купа в Дубровник Хърватия. На арената ще излязат 7 наши състезатели, водени от треньора Ганчо Дойков.

 

Следва съставът:

Йоана Манова (63кг.)

Любослав Григоров (60 кг)

Явор Михайлов (73 кг)

Едмонд Белчев (73 кг)

Александър Желев (81 кг)

Добромир Калистерски (81 кг)

Ивайло Димитров (над 100 кг)