Двукратният световен шампион Мехди Кодабакши вече е в България и активно се включи в подготовката на националния отбор по Олимпийско таекуондо. Заедно с треньора на тима Фарзад Золхадри те ще тренират с отбора до 22 февруари в Павел Баня.

За да ги поздрави и подкрепи на място отиде и президентът на родната Федерация Слави Бинев, който идната седмица заминава за Корея, на среща свикана от Световната централа Кукион. Тази подготовка е само част от поредицата елитни подготвителни лагери, които националите ще проведат през пред олимпийската годината 2023.

Освен практиката, Мехди ще сподели с родните надежди опита си по пътя към световния и олимпийски връх. Подобно на българския национален селекционер Фарзад Золхадри, Мехди е преминал през една от най- добрите таекуондо школи в света – иранската и се включва в подготовката на националите ни с цел, отборът да се представи на най- високо ниво на предстоящите Европейски Олимпийски игри в Полша.

Състезателите ни които се подготвят на Павел Баня са в състав : Митко и Александър Джорджеви, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Любомир и Христо Богданови, Християн Георгиев, Алескандра Георгиева, Селен Гюндуз, Мартина Атанасова.

Това се случва само ден преди старта на ежегодното Държавно първенство по таекуондо, което ще се проведе на 18 и 19 февруари в Ботевград и половин месец преди престижният Bulgaria Open 2023 G2, който ще се проведе в периода 3-6 март в София , България. Освен него, страната ни ще домакинства и на Европейското клубно първенство от 27 до 30 април в София. Домакин на всички събития е Българска федерация по Олимпийско таекуондо.