София отново ще бъде в центъра поредното голямо първенство по таекуондо в Европа. От 27 до 30 април в столицата ще се проведе Европейското клубно първенство, в което участие ще вземат на 2000 състезатели от близо 50 държави. Надпреварата ще се проведе в зала София на хотел "Маринела".
 
Патрон на откриването на 28 април в 12.30 часа ще бъде олимпийската шампионка и рекордьорка на висок скок -  Стефка Костадинова. Ще присъстват още заместник-министърът на спорта Петър Георгиев, доайенът на бойните спортове - митичният генерал Чавдар Чернев, почетният председател на ETU и легенда на бойните изкуства - Гранд Мастър Парк Су Нам, председателя на БФТ - Слави Бинев, както и едни от най-любимите артисти на цяла България - Асен Блатечки и Калин Врачански. По този начин родната федерация по олимпийско таекуондо продължава да спазва традицията на откриването на големи спортни форуми да събира хората, с които България се гордее. Мисията на таекуодно е не само да създава перфектни атлети, но и да ги превръща в личности, с които да се гордеят не само техните роднини и близки, но и цялото общество.
 
Първенството ще се проведе в дисциплината Спаринг и Пумсе, а възрастовите групи са кадети, юноши и девойки, мъже и жени. От българска страна участие ще вземат всички най-добри състезанели, които следващия месец ще представляват България на световното първенство в Баку.Преди него обаче националният отбор на България ще замине на подготвителен лагер в Йордания, където нашите състезатели ще водят подготовка с едни от най-добрите отбори в света Бразилия, Великобритания и домакините от Йордания. След този лагер всички отиват в Спорт палас, където ще бъде втората част от подготовката за световното първенство. В Баку най-добрите ни атлети ще проведат последен лагер заедно с представители на Китай, Казахстан, Узбекистан и Азербайджан.