Спортният журналист Кирил Лулев и Youtube каналът му "Пичове" гостуваха на Слави Бинев, който говори за българското таекуондо. Вицепрезидентът на европейското таекуондо сподели за първите си стъпки в спорта и разказа любопитни истории. 

"Голямата ми страст винаги е бил спортът и в частност таекуондото. Имам щастието да го покажа не само на национално ниво, но и на международно. Този ресурс не трябва да бъде разпилян. Знам прекалено много за спорта, за това как функционира, знам неговото ползване. Това са изключително важни неща и трябва да се играем ного умело с тях. Не е лъжица за всяка уста", заяви Бинев. 

"На всички във федерацията се опитвам да внуша, че ние не трябва да създаваме продукт "спортист", а продукт "личност". Т.е. специални хора, които да бъдат добри граждани, добри мъже и жени, да ти е удоволствие да кажеш, че познаваш този човек." 

"Аз винаги съм обяснявал, че не трябва да се тренира много, а да се тренира умно. Както и за всяко нещо - трябва да се прави с мозък. Човек трябва да си вади изводи, а не да демонстрира непрестанна готовност. Всички крайности са изключително опасни", допълни Бинев. 


Какво още сподели Слави Бинев вижте във видеото.