За втори път Слави Бинев e единственият не кореец - член на Борда на директорите на KUKKIWON. Официалното гласуване за избор на директорите на световното таекуондо се проведе днес в южнокорейската столица Сеул. Президентът на БФТ остава единственият избран  член на Борда с не корейски произход, като прецедент в историята на Световната централа.

Слави Бинев отново в Борда на директорите на KUKKIWON

източник: Филип Петрунов

Освен, че ще повтори мандата си от 4 години, Бинев беляза категорична победа, нареждайки се на трето място в изборните резултати сред 21 кандидата. Преизбирането му на този пост е поредно признание както за България, така и цяла Европа. Той продължава да е единственият европеец в управляващия орган на световната Таекуондо централа и представител на единия от само двата континента със свои делегати  - Европа и Америка.

Над 6 часа и под строг контрол продължи заседаването и гласуването в „сърцето“ на таекуондо – KUKKIWON. По късно тази година предстоят и избори за президент на Световната централа, а България и Европа имат своя официален представител и формален посланик на корейския спорт, култура и традиции в лицето на Слави Бинев.

Слави Бинев отново в Борда на директорите на KUKKIWON

източник: Филип Петрунов

Тази новина идва седмица след като страната ни домакинства историческите две Световни първенства в една държава и година и най- високия форум в Света на Таекуондо – Генералната Асамблея на Световната Федерация. Преизбирането на Президента на Българската таекуондо федерация е в следствие на това, че се е доказал многократно в развитието на олимпийския спорт - Таекуондо, както на европейско, така и на световно ниво.