Огромно признание получи президентът на родната централа по олимпийско таекуондо Слави Бинев. Той бе избран за лидер на Европейската полицейска таекуондо федерация, което автоматично го прави и вицепрезидент "Ex Officio" на Световната федерация. Новината идва от Република Корея, където е централата на Световната Федерация WTPF.

Целите на Полицейската таекуондо организация включват разпространението на таекуондо, като бойно изкуство, което изгражда ключови качества за всяка личност и боец. Като част от образователните, полицейски и армейски дисциплини, чрез принципите си, таекуондо става гарант за изграждане на дисциплина, боен дух, уважение, смелост и достойнство. Освен това се предоставя възможността, съвместно с WPTF да бъдат разработвани програми за подобряване на качествата на физическото състояние на служителите на полицията, армията и службите за сигурност.

Огромна възможност и чест е за страната ни, че именно българин е фактор в развитието на спорта и бойното изкуство таекуондо както в европейски, така и в световен план.

Поради доказаните качества и успешно изпълнените амбициозни цели в името на таекуондо Слави Бинев е и единственият представител без корейски произход член на борда на директорите на Световната таекуондо централа (KUKKIWON). Той заема и отговорните постове - президент на Професионална таекуондо федерация - Европа, вицепрезидент на Европейски таекуондо съюз.