Зала „ Арена Асарел“ в Панагюрище ще бъде домакин на предстоящия Държавен шампионат по Таекуондо ITF, който започва в петък ( 3 февруари) и ще продължи в следващите три дни до неделя. Огромен интерес от състезатели и клубове от цялата страна, като се очаква над 300 деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани да участват в двете дисциплини – „ спаринг“ и „ силов тест“.

Най-добрите ни таекуондисти ще видим в залата, като събитието е последна проверка за националите ни преди Европейското първенство в Италия през месец април. Седмица пък по-рано отново в Панагюрище се проведе семинар на съдийската комисия към Българска федерация по Таекуондо ITF и изпит за квалификация на съдии. В него участие взеха над 40 човека, като основен акцент беше дисциплината „ спаринг“ и критериите в точковата система. Форумът беше воден от мастър Вергилий Ситнилски – генерален секретар на БФТ ITF и Желязко Гагов – председател на съдийската комисия към федерацията по Таекуондо ITF.

„ Предстои ни първото голямо състезание за годината и очакванията са за много силна конкуренция във всички възрастови групи на „ спаринг“ и „ силов тест“. Сигурен съм , че усърдната и професионална работа на треньорите по клубовете ще даде своето отражение върху представянето на всеки един таекуондист по време на Държавното първенство. Организацията около предстоящото състезание върви по план и всичко ще бъде на високо ниво, както винаги. Определено очаквам много сериозно представяне от всеки състезател. Това е огромен шанс за влизане в националния отбор на България за Европейското първенство. Ще бъде интересно и оспорвано през цялото време, затова приканвам всички приятели и почитатели на нашия спорт да заповядат в залата и да гледат на живо представянето на състезателите по време на Държавния шампионат в Панагюрище“, каза Марио Богданов – председател на БФ Таекуондо ITF.

Достъпът за зрители в „ Арена Асарел“ ще бъде със свободен вход и в трите дни на предстоящото първенство.