Ръководството на БФТ в лицето на президента Слави Бинев и вицепрезидента Георги Папазки бяха почетни гости на престижното Фуджейра оупън 2022. Те бяха посрещнати от Президента на  федерацията на ОАЕ Ахмед Хамдан Ал Зайди  с почести във Фуджейра, където се провежда ежегодният турнир по таекуондо , който събира световния таекуондо елит. Двамата получиха от от Шейха на Емирството Негово Височество Мохамед бин Хамад бин Мохамед бин Ал Шарки специален плакет, който да предадат на Президента на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос. 

таекуондо художествена гимнастика

източник: БФТ


Слави Бинев и Георги Папазки посетиха българския щанд на Експо 2020 в Дубай, където се видяха с част от диамантените момичета на България Симона Дянкова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова, които рекламират нашата страна на изложението. Бинев и Папазки разказаха на домакините за Панагюрското златно съкровище, което бе показано в днешния ден, който е посветен на България. 

таекуондо художествена гимнастика

източник: БФТ


Това се случва само няколко дни преди първото таекуондо състезание в България, от наситения с домакинства спортен календар за 2022г. В края на тази седмица на 12 и 13 февруари, ще се проведе ежегодното Държавно първенство по таекуондо в София.