С оглед на усложнената епидемиологична обстановка от COVID-19 в страната, ръста на случаите на заболели и мерките, които Българският Парламент въведе в четвъртък със заповед на Министерството на здравеопазването, в интерес на опазването на здравето и сигурността на спортистите, първото Открито Европейско първенство по правилата KWU SENSHI и професионалната бойна галавечер SENSHI се отлагат за догодина. Това решение взеха организаторите от Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Първото по рода си Открито Европейско първенство трябваше да се състои в първите дни на декември - на 4 и 5 декември, в зала „Арена Армеец“в София, а интересът към него беше огромен и от цял свят. За по-малко от месец 113 бойци от общо 26 страни подадоха заявления за участие, като финалите щяха да се проведат в рамките на седмото ново издание на професионалната галавечер SENSHI, заедно с 4 допълнителни двубоя.

Поради сложната здравна обстановка в България и Европа и според новоприетите разпоредби, които бяха обнародвани от Българския Парламент и влязоха в сила на 12 ноември, всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер следва да се провеждат без публика. 

Затова поради големия мащаб и интерес към събитието, то ще се проведе през 2021 година, когато се подобри епидемиологичната обстановка в страната и Европа.

Новите дати за провеждане на първенството и на професионаланта галавечер SENSHI ще бъде съобразена с подобяването на епидемиологичната обстановка в Европа и предстои да се обяви скоро.