Младият джудист Ивайло Димитров е пред отказване от спорта, след като по новата програма на министерството стипендията му станала от 800 лева на 350 лева. При това положение той не виждал перспектива да тренира.

Ръководството на федерацията в лицето на президента Румен Стоилов и вицепрезидента Даме Стойков връчиха премии на призьорите ни от европейското, което приключи в София.

Наградени бяха сребърният медалист Янислав Герчев, бронзовият Марк Христов и Денислав Иванов, който завърши седми. Премия имаше и за треньора Георги Георгиев.

Шефовете на федерацията са извадили почти половин милион лева, за да се организира европейското и състезателите да не усетят проблемите.

Първият превод на средства от страна на министерството е бил на 7 април, а състезанието стартира на 30-и. В същия ден, когато се откривало европейското, в залата в "Дианабад" била пратена проверка дали националите тренират там, а те вече били на татамито в "Арена Армеец".

"Бюджетът ни е вдигнат с няколко хиляди лева, които обаче вече са изядени от инфлацията. Реално са 50% от миналогодишния. Ако правителството не вземе мерки, българският спорт ще загине и в Париж ще имаме половината квоти от Токио", отбеляза Румен Стоилов.