Най-добрата ни кикбоксьорка Албена Ситнилска коментира наградата "Златен пояс" в категория най-добър спортист при жените за изминалата 2019 година. 

В таекуондо ITF завоюва световна титла на спаринг до 57 кг, бронзов медал от световното отборно спаринг, на Европейското трумфира  на спаринг жени до 57 кг и  отборно силов тест.

Ситнилска триумфира във финала на киклайт контакт, категория до 55 кг., на Световното първенство по кикбокс в татами стилове, което се проведе Анталия, Турция и бе организирано от Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO. Освен това тя предприе ново предизвикателство с участията си на кикбокс ринга за професионалисти, където няма загуба.

Наградата на Албена бе връчена от друга наша световна шампионка – националът на България по бокс Станимира Петрова.

"Мисля, че това ми е най-силната година. Две световни, европейски титли. Професионалните срещи, които изиграх. Спечелих и колан. Просто е топ година за мен", заяви Ситнилска. 

"Така съвпаднаха просто, раздадох се максимално и мисля, че имаше ефект от цялата ми подготовка и от тренировките. 

"Това е най-голямото признание за мен. Имам 2 световни титли на кикбокс, една на таекуондо и три отборни световни титли. Европейските са над 18. 2001 ми беше първото международно състезание и от тогава досега не съм спирала, освен една година, когато бях в майчинство. Имах контузия, тогава се получи и майчинството, така че всичко се нагласи до точност", каза Ситнилска. 

"Продължавам с професионалните срещи и определено има развитие. Гледам да изкарвам и пари, за да мога да издържам семейството си. Става въпрос за К1 стил, имам договор с веригата SFC, сега и за Senshi ми предложиха." 

"Знам си съперника, тренирам си и каквото се получи. Влагам всичко в срещата, така че няма как да ме изненада", заяви Ситнилска.