Националът на България по карате киокушин – Кристиян Дойчев, беше отличен с два приза от годишните награди на Националната асоциация на бойните спортове. Кристиян Дойчев спечели не само както голямата награда „Златен пояс“, но и беше отличен като спортист на годината от Българската карате киокушин федерация.

"За мен тази награда е отблагодарение на труда, който съм вложил през изминалата година. Много съм благодарен за нея."

"През 2019 година станах Европейски шампион по карате киокушин за мъже, както и вицешампион на Световното. През следващата година ми предстоят много нови предизвикателства - Световна купа, Европейски първенства. Ще дам най-доброто от себе си да постигна златото навсякъде", заяви Дойчев. 

23-годишният Кристиян Дойчев изпраща най-успешната си година с много успехи при мъжете. През 2019-та той стана Европейски шампион по киокушин от Португалия и спечели шампионския пояс в дебютното издание на Kyokushin World Super League в Сидни, Австралия, където победи в двубой по правилата на професионалния киокушин с единодушно съдийско решение срещу представителя на домакините и местен шампион Хамид Занди.