От Българската федерация по таекуондо организираха пресконференция преди турнира в София, който ще събере петима олимпийски шампиони и над 700 състезатели. Това е осмото издание на надпреварата. То ще се проведе на 6 и 7 март.

"Организацията на едно такова състезание е много по-различна от организирането на състезания преди", коментира председателя на федерацията Слави Бинев.

"Нашето състезание беше и последното преди пандемията миналата година, щастлив съм, че имаме възможността да организираме това състезание, светлините на прожекторите светят към нас. Ние ще поставим стандартите в организацияна на състезание в обстановката, в която живеем. Състезанието ще е много силно, ще има представители на над 50 държави, идват много световни медалисти, около 20 от състезателите имат квоти за Токио, ще е много оспорвано и интересно. Съжалявам, че събитието ще е без публика, но ще се излъчва на живо", коментира Димитър Михайлов - председателя на таекуондо клуб Рамус. 

Той даде повече подробности за най-добрите състезатели, които ще вземат участие в турнира. Вижте повече информация за събитието във видеото.